Nieuws

Ingekomen artikel: Moet je elk bericht geloven?

Voor de afgelopen gemeenteraadsvergadering van woensdag 3 november verscheen op de Facebookaccount van de gemeente een filmpje. Afkomstig van de HVC. Een oproep om toch vooral plastic, blik en drinkpakken apart in te zamelen. Daar kunnen ze weer hele mooie dingen van maken en hergebruiken. En daar doe je het als brave volgzame burger voor. Diezelfde avond zegt wethouder Wouters, dat heel veel van dit afval niet verwerkt kan worden wegens capaciteit te kort bij HVC. Als brave volgzame burger wordt het nu twijfelen.

En op vrijdag 12 november komt de Helderse Courant met een paginagroot verhaal op pagina 3. “Alleen afgekeurd plastic afval wordt verbrand”. Wat moet de brave volgzame burger nu geloven? En als je het nog wil geloven dan is van de aangeleverde 1.073 ton slechts 39,7 ton zodanig vervuild dat het de verbrandingsoven in moet. Is 3,7 procent. Acceptabel lijkt dit.

Nieuw stadhuis

Medio juli komt de heer Vreugdenhil van Zeestad met de uitspraak het nieuwe stadhuis komt op Willemsoord voor 25 miljoen en geen dubbeltje meer. Maar nog geen vier weken later komt dezelfde heer Vreugdenhil met een extra kredietaanvraag bij de gemeente voor 1,9 miljoen. Als brave volgzame burger vraag je je af wat is er in korte tijd gebeurd, dat er 1,9 miljoen extra bij moet? Deze vraag stelt niemand van de 31 zittende gemeenteraadsleden. Een foutje of correctie van 7,3 procent wordt geslikt als zoete koek. En zonder verder vragen hoe dit in een week of vier kan is het akkoord.

Een mediator is bezig om de zaak Rob Scholte versus de gemeente Den Helder vlot te trekken. Het duurt en er komt geen nieuws naar buiten. De Helderse Courant vraagt de wethouder hoe het gaat. En we lezen dat de gesprekken nog lopen. Dus geen zorgen. Zei ook eens de heer Colijn vlak voor 10 mei 1940. Dus als brave volgzame burger geen zorgen. De gesprekken lopen. Een week of drie daarna in zelfde krant het bericht. De mediator stopt met zijn taak. Hoe moet je nu de uitspraak van de wethouder daarvoor lezen?

Bouwkundig gezien hebben de heren Reitsma en Vonk twijfels over gebouw 66. Het zijn wat oudere heren, maar hebben in hun tak van sport hun sporen wel verdiend. Ze constateren dat een muur aan de ene hoek 16 centimeter hoger is aan de andere kant. De heer Vreugdehil meldt hierop dat er niets aan de hand is. En als brave volgzame burger denk je wie heeft er nu gelijk. Zeker na al die vorige berichten waarin je als brave volgzame burger steeds wisselende uitkomsten ziet.

Lange Jaap

De vuurtoren Lange Jaap staat op instorten volgens de een en niets aan de hand volgens de ander. Het is eigendom van Rijkswaterstaat. Dus als gemeente kost het ons niets. Nou ja een beetje omrijden af en toe. Het is een gietijzeren constructie. En als brave volgzame burger denk je aan de term “ijzersterk”. Maar er is nog niets bekend of alles wel zo ijzersterk is. Als brave volgzame burger durf je de krant niet meer direct te geloven en wacht een paar weken af. Dat heet voortschrijdend inzicht.

Een brave volgzame burger 

Sluit je je ook aan bij de snelst groeiende politieke beweging?

Voor € 1,00 per maand ben je al supporter van Helder Lokaal!

Een Helder(s) geluid!

Helders Geluid

Den Helder, Julianadorp en Huisduinen
contact@heldersgeluid.nl